fredag 28. mai 2010

The end is near

Dette blir en av de siste innleggene fra oss her i New York. Det har skjedd mye i det siste og noen av hendelsene må dokumenteres, såklart.

Yankees vs Rays
Vi, 625 folket, har vært på vår første baseballkamp. Vi var på Yankees stadium og så Yankees vs Rays eller Tampa Bay som de også heter. Stadionen ligger i The Bronx og er vel en av de mer kjente severdighetene bydelen. Stadionen rommer ca 51000 seter samt en haug med spise og drikkesteder. Det tok oss ikke mange minuttene før vi skjønte at folk flest egentlig ikke kommer for å se kampen, men for å drikke øl og spise junk food:-) Og det kan vi faktisk skjønne. Bortsett fra noen fulltreffere fra begge lag var det ikke mer å juble for. Ute i 6-7 omgang strømmet folk hjem, men vi ble no til slutten. Yankees lå under hele kampen og tapte til slutt 10-6 mot en mye bedre lag. Litt surt at det ikke ble hjemmeseier, men nå har vi no opplevd det også. Har selv ikke sett baskeball eller hockey her i USA, men av det jeg har hørt skal disse begivenhetene være en del mer actionfylte.


 

Botanic Garden og Brooklyn Heights
Vi har hatt noen fantastiske varme og solfylte dager i det siste og på slike dager er det alltid deilig med en tur i parken. Jeg tok meg turen til Brooklyn og møtte Eleonora ved Brooklyn Botanic Garden. En tur denne parken koster $4 for studenter, en levelig pris vil jeg si. Vi ruslet rundt i parken og tok oss noe å drikke på parkcafen. Er man en person som liker et rikt planteliv så er dette parken for deg. Her finner man planter fra hele verden (tropisk klima, ørken klima og varmt klima). Etter en fin tur i parken dro Eleonora tilbake til Manhattan, mens jeg fortsatte dagen med en tur til Brooklyn Heights. Her fikk jeg tatt noen fine bilder av Brooklyn Bridge samt downtown Manhattan. Etter en rolig time på benken ruslet jeg over Brooklyn Bridge og tok subway'en hjem til 625 2nd ave.




Beergarden
Og kjenne amerikanere som bor i NY har sine fordeler. Eisabeth har blitt godt kjent med en del av dem, og gjennom disse relasjonene blir vi invitert på en del kule events. Denne gangen tok vi turen til Queens, til Studio Square som ligger nær krysset 36th ave, 36th street. Dette er en slik "beer garden":
"an open-air area, where beverages (preferably beer) and prepared, typically local food (see German cuisine), are served. The concept originates from and is most common in Southern Germany (especially Bavaria). It is usually attached to a drinking establishment such as a public house or a German beer hall, which in places such as Munich may serve large numbers of customers." (Wikipedia).
De solgte tradisjonell amerikansk mat (burger, chips, wings), men det som gjorde meg personlig glad var at de solgte en del europeisk øl og da også i 1-liters glass. Begynte kvelden med en herlig pilsner urquell og avsluttet vel med det samme. På bordet der vi satt var det 11stk glade mennesker med hver sin øl. Bra stemning, deilig temperatur og masse folk gjorde dette til et verdig besøk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar