søndag 25. april 2010

Mye info fra oss her i New York

Stevens Dinner Cruise
Stevens arrangerte et dinner cruise for alle graduate studenter. Turen gikk fra Hoboken Pier 12 rundt lower manhattan opp til williamsburg bridge og tilbake. Det ble servert varm mat eller buffet der man kunne velge og vrake mellom masse gode retter. Det var også open bar noe som vi nordmenn nøt godt av:-) Cruiset bø også på live music med gamle klassikere fra rockens verden. Benyttet anledningen til å shake litt ettersom drinkene kicka inn. Det var også mulighet å gå opp på dekk og se NY's fantastiske skyline. Her ble det tatt masse vakre bilder av Stevens graduates og NY mange bygninger. Alt i alt var dette et kjempekult mini cruise arrangert av skolen. Takk Stevens.


Masse mer å lese, trykk les mer!!!
Men kvelden tok ikke slutt etter cruiset. Vi kom tilbake til Hoboken litt over 22.00 og nordbæggærna fortsatte kvelden på hobokens utesteder. Vi begynte med et besøk til Maxwells og endte opp på en anne pub ved 10th and Washington street. Takker alle sammen for en morsom aften.

Systems Thinking
Tiden går og det er på tide med et nytt innlegg her på The Murray Hill Post.
La meg begynne med litt skole relatert materiale. Uke 15 betydde for mange nordmenn, en uke med faget Systems Thinking. Kurset ble hold på Babbio Center, det aller nyeste bygget på Stevens. Klassen bestod av 2 amerikanere og resten nordmenn, dvs nærmere 20 stk totalt. Det var en svært interessant kurs, kanskje noe abstrakt, men nyttig på mange måter kan man si. For å nevne noen fagord innad systems thinking; Systems of Systems, subsystems, Boardman Conceptagon (boundray's, wholes, I/O, funciton, structure, emergence, harmony, etc), engineering, dynamics, systemigrams, causal loop digram, osv osv. Det ble lange skoledager for mange av oss, men en svært lærerik uke har det vært. Flere bilder finner du her.


Skating
I løpet av de siste 2-3 ukene har det blitt en del skating her i New York. Elisabeth har fått kjøpt seg long-board og Magnus og Bjørn-Erik har også fått kjøpt seg brett. Med andre ord er vi nå 7stk nordmenn med brett. Jeg og Elisabeth tok oss en herlig tur ned ved East River. Kanonveier med kanonutsikt. Vi skeita fra 26 gate helt ned til Wiiliamsburg bridge og så opp igjen. Var så fornøyd med turen at jeg regner med at det blir en tur til om ikke alt for lenge. Desverre tror jeg nok ikke Elisabeth blir å se på et skateboard med det første. Gjengen (Rasmus, Thor, Martin, Elisabeth og meg) tok oss en rulletur i parken for noen dager siden. Her klarte Elisabeth å skade foten sin. Hun har skikkelig hovna opp og tiden vil vise om det blir noen flere turer med brett før hjemreise. Se flere skatebilder her.



Naked Comboys hilser;

For flere kule skatebilder inkludert bilder fra skateboard eventen King of Spring, klikk her.

Ekstra tid i NY pga vulkansk aske
På mandagen som var tok jeg og mitt skjønne skateboard oss en tur opp til central park for å nyte det vakre været og den nydelig høstfølelsen som er i New york om dagen. Det som var litt morsomt var at jeg bompet borti flere av nordmennene som hadde deltatt på Systems Thinking kurset. Pga av den berømte askesituasjonen fra de fordømte Islenderne, måtte flere av nordbæggærna bli noen ekstra dager i NY. Vi tok oss en lang kaffepause i parken der vi faktisk også fikk sett Paul McCartney og hans kone samt barn.


Videre etter parkturen dro hele gjengen ned til oss i Murray Hill. Her ble det indisk etterfulgt av 3D film på Kips Bay. Vi så "How to train your dragon", en film jeg faktisk anbefales sterkt.

High Line
High Line er en gammel toglinje som har blitt gjort om til en park og tilgjengeligjort for New York folket. High Line ble bygget på 1930-tallet, og hadde som hensikt å flytte den farlige togtrafikken bort fra gatene med alle menneskene og opp i høyden. Jeg, Tommy, Elisabeth og Roger tok oss en tur etter litt skolearbeid på torsdagen som var. Vi gikk på parken ved 14th street mellom 9th og 10th ave og avsluttet ved tyvende gate. Sett bortifra litt regn på slutten av parken har jeg bare positiv å si om High Line, vel verdt et besøk. PS! Helt gratis, no fees:-) Flere bilder her.

Coney Island
I går dro Murray Hill gjengen (untatt Elisabeth som desverre måtte være hjemme pga skade) sammen med Ina fra plassen Irvington i Westchester og New Jersey Roger ned til Coney Island for å oppleve litt retro living. Coney Island er en halvøy som ligger helt sør i Brooklyn. Vi tok subwayen ned til Coney Island Stillwell Ave som tok ca 40 minutter. Retrofølelsen kom med første øyekast. Gamle butikker med den samme fasaden fra tidlig 1900-tallet. Strandpromenaden var av samme greia. Masse spisesteder og butikker i samme retro stil som alt annet man kunne se rundt seg. Vi ruslet ned på stranda og fikk sandfølelsen under bena, skikkelig deilig. Perfekt vær, usikt over atlanteren og mange kule butikker gjorde Coney Island til et sted å komme tilbake til. Vi tok oss også en tur innom New York aquarium som ligger her på Coney Island. Når vi entret aquariet fikk vi vite at sea-lion showet begynte om få minutter. Vi småjogget bort til showområdet og fikk med oss litt animal entertainment. Ellers var den en del å se av liv og røre under vann. Vi betalte 13$ (ingen stundetrabbat desverre) for opplevelsen.


Senere på kvelden tok MH-gjengen seg en tur ned til Lower East side og Thor Waage. Vi nøt noen carlsberg før vi sparserte bort til utestedet The Skinny. Her ble bursdagen til Rachel, ei bekjent av Thor, Sveinung og Kristian, feiret i god stil. Masse folk, bra musikk og god drikke gjorde kvelden til en av de bedre her i New York. Se flere bilder fra Coney Island her.

Søndag
Søndag og dagen derpå. Trenger man si noe mer :-) Håper alle sammen har hatt en fin helg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar